Mr. Rachel Imamkhan.

Specialisme: 

  • Internationaal strafrecht
  • regulier meerderjarige strafrecht
  • Vreemdelingenrecht
  • Algemeen en ruimtelijk bestuursrecht.

Bezoek ook onze andere website

www.prisonlaw.nl

Vastbijten in dossier

Zaken tot op de bodem uitzoeken. Energiek en empathisch. Nieuwe mogelijkheden zien, ook wanneer situaties uitzichtloos lijken. Dat is kenmerkend voor de werkwijze van Rachel Imamkhan. Als gedreven advocate maakt zij zich al jarenlang sterk voor Nederlandse gedetineerden in het buitenland. Daarom richtte zij in 2005 stichting PrisonLaw op www.prisonlaw.nl. Tevens is zij werkzaam als advocate voor PrisonLAW.

Rachel studeerde in 2004 af aan de Vrije Universiteit in staats -en bestuursrecht. Zij startte haar loopbaan als (interim) jurist bij diverse overheidsinstellingen. Maar besloot al snel dat ze advocaat wilde worden in het straf -en vreemdelingenrecht. Die specialisatie bracht haar onder andere naar Azië, waar zij voor een aantal NGO’s de internationale wetgeving op het gebied van arbeidsimmigratie en mensenhandel in kaart bracht.

Zij is daarnaast lid van

  • de Specialistenvereniging migratierecht advocaten (SVMA).
  • de vereniging Sociale Advocatuur Amsterdam (VSAN).
  • en van de Stichting Mens en Strafrecht (MenS).
Wat regelt het advocatenkantoor voor u?

Internationaal strafrecht: van overlevering tot uitlevering

Wordt u gezocht binnen de Europese Unie of buiten de Europese Unie? Dan wilt u weten wat uw rechten zijn. En waar u aan toe bent. Wij adviseren mensen bij overlevering- en uitlevering procedures.

Ook wanneer u in het buitenland gedetineerd bent en niet terug kunt keren naar Nederland omdat u niet de juiste documenten ontvangt, staan wij u bij. Neem contact met ons op.

Vreemdelingenrecht

Met een specialisatie in internationaal strafrecht en vreemdelingenrecht, staat Rachel Imamkhan veel mensen bij in hun strafproces die ook verblijfrechtelijke consequenties heeft. Wilt u met uw gezinsleden naar Nederland? Of bent u ernstig ziek en kunt u niet reizen naar het land van herkomst om medische redenen? Of bent u in het buitenland gedetineerd en wordt u verblijfsvergunning ingetrokken? Dan komt advocate Rachel Imamkhan gelijk in actie.

Rechtsgebiedenregister en toezicht

Rachel Imamkhan heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Strafrecht
  • Vreemdelingenrecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Meer weten? Neem contact op met Rachel Imamkhan op 0204192612 of mail naar info@advocatenkantoorimamkhan.nl.