advocatenkantoor imamkhan

Vreemdelingenzaken

pixpoetry-Hkw1erBrzwc-unsplash (1).jpg

Wanneer u niet in Nederland bent geboren, gelden er aparte regels als u een partner of gezinslid naar Nederland wilt halen. Of als u in Nederland wilt gaan werken. Ook krijgt u met Vreemdelingenzaken te maken als u in het buitenland bent opgepakt. Een korte toelichting op de veel voorkomende zaken.

  • Een partner en/of gezinslid naar Nederland halen

Er wordt sinds maart 2010 geen onderscheid gemaakt tussen gezinshereniging of gezinsvorming. Gezinshereniging betekent dat uw relatie al bestond voordat uw partner of echtgenoot zich in Nederland vestigde. Van gezinsvorming is sprake als de relatie is ontstaan toen uw partner al in Nederland woonde.

Sinds 1 juni 2013 geldt de vereenvoudigde procedure op grond van de Wet modern Migratiebeleid (MoMi). Wat betekent dat voor u als u een partner of gezinslid naar Nederland wilt halen?

U hoeft geen aparte MVV-aanvraag en aparte verblijfvergunning aan te vragen. In één procedure kan tegelijk worden verzocht om toelating en verblijf (TEV).

U moet wel aan een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning:

  • Een afgerond inburgeringsexamen
  • Beschikken over duurzaam inkomen
  • Een duurzame en exclusieve relatie hebben

U wilt als hoogopgeleide migrant buiten de Europa Unie werken in Nederland

U komt naar Nederland om een bijdrage leveren aan de Nederlandse kenniseconomie. U werkgever dient als erkend referent geregistreerd te zijn. En een verblijfsvergunning aan te vragen op grond van kennismigrant. Erkende referenten kunnen gebruik maken van de versnelde aanvraagprocedure. 

Uw verblijfsvergunning wordt ingetrokken

Bent u in het buitenland gearresteerd dan kan u verblijfsvergunning worden ingetrokken. U verblijfsvergunning kan ook om andere reden worden ingetrokken. U verblijft niet meer bij uw partner of u voldoet niet aan de inkomenseisen. U kunt via een zienswijze procedure kenbaar maken dat u het niet eens bent met de intrekking.

Bent u ziek geworden tijdens uw verblijf in Nederland?

Bent u tijdens uw verblijf in Nederland ernstig ziek geworden en is het hierdoor onmogelijk terug te keren naar het land van herkomst?

U verblijft al in Nederland en de medische behandeling die u krijgt is noodzakelijk. Afreizen van het land van herkomst is een groot risico: er kan een medische noodsituatie ontstaan. Dan kunt u een verblijfsvergunning medische behandeling aanvragen.

Verblijft u nog niet in Nederland en is uw medische behandeling nog niet gestart? Ook dan kunt u een medische behandeling aanvragen. Dan moet het wel duidelijk zijn dat u deze zorg niet in het land van herkomst kunt krijgen. Of in een ander land. Dat betekent dat deze zorg alleen beschikbaar is in Nederland. De IND laat zich hierover adviseren door het Bureau Medische Advisering (BMA).

Heeft u bijstand nodig? We helpen u graag ! Bel 020-4192612 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.